Despre complexPe lângă trei săli de priveghi, complexul funerar include oficiu, magazin mare, sectoare de păstrare şi pregătire. Comanda şi achitarea serviciilor, alegerea accesoriilor funerare, păstrarea şi pregătirea decedatului, precum şi însa ceremonie de adio - toate se fac într-un singur loc în apropiere de cel mai mare cimitir municipal. Astfel Dvs. evitaţi cheltuieli şi manipulări nedorite, economisind timp şi nerve.


Echipa CF "Ritus" este dispusă să preia toate grijile legate de organizare a evenimentelor de doliu: de la consultări privind pregătirea documentelor până la masă de pomenire și instalarea monumentului. Oferim cea mai largă gamă de servicii și accesorii funerare - de la opțiuni "econom" până la soluții VIP individuale.


Sălile de priveghi sunt dotate cu sisteme de climatizare şi ventilaţie prin refulare şi aspiraţie. Interioarele sunt realizate în stil clasic cu culori deschise. Am renunţat intenţionat la motivele tradiţionale negre şi roşii, încercând să facem anturajul mai neutru şi calm, inclusiv prin lumina caldă şi saturată a numeroaselor aplice şi lustre imense. Toate spaţiile sunt adaptate pentru persoane cu necesităţi speciale: nivelul zero, uşi fără praguri, mânere la WC. Complexul dispune de parcare îngrădită pentru 100 automobile.

Săli de priveghi


Tradiţional ceremonia de adio are loc în casa decedatului. Însă, în ultimul timp tot mai mulţi oameni preferă săli de priveghi - edificii special amenajate pentru a desfăşura funeralii şi parastasuri.

Deseori, oamenii nu sunt gata să-și admită la casă toți cei care au venit să-și ia rămas bun decedatului, din mai multe motive obiective și subiective. De exemplu, dacă persoana decedată a fost grav bolnavă înainte de moarte, e foarte probabil că casa este neîngrijită sau necesită reparaţii - rudele persoanei în boală au putut să nu aibă timp pentru acestea, nemaivorbind de oameni singuri. Se întâmplă că, în casa decedatului locuieşte un copil mic - în acest caz, plăsarea sicriului în casă cu accesul persoanelor străine (chiar şi celor apropiate) nu este de dorit, iar în cazul nou-născuţilor - inadmisibil. Se întâmplă adesea că mulți oameni care vin la sicriu nu sunt prea cunoscuţi rudelor decedatului, mai ales dacă este vorba de persoane publice, lideri și angajaţi în colective mari. În cele din urmă, din punct de vedere fizic sau emoțional, rudele celui decedat ar putea să nu fie pregătite să primească în casa lor toți cei care vin să ia rămas bun decedatului și să organizeze ceremonia în mod corespunzător.

Aranjamentele funerare în blocuri cu apartamente sunt o adevărată provocare. Principalele dificultăți sunt legate de ridicarea decedatului la etaj - e posibil doar prin multiple piruete cu sicriu pe scări sau chiar punerea sicriului vertical pentru a-l transporta în ascensor. Multe curți rezidențiale sunt amenajate astfel încât pertecerea unei ceremonii de adio devine inadecvată, dificilă sau chiar imposibilă. Adesea, cei prezenţi sunt nevoiţi să stea în noroi sau să se înghesuiască printre automobile parcate. De exemplu, dacă în apropiere de bloc se află un loc de joacă, o grădiniță de copii sau un local, inconvenienţele la ceremonie pot deveni reciproce. Unele scări și curți sunt într-o stare atât de deplorabilă încât este rușine să înviţi pe oameni, chiar și la înmormântare.

Parastasul în aer liber are mai multe nuanţe neplăcute, în primul rând - condiții meteorologice. Uneori ceremoniile se întrerup din cauza ploii sau a vântului. În timpul caniculei sau în frig timpul ceremoniei este strict limitat. Adesea, cei veniţi la sicriu sunt nevoiţi să părăsească funeraliile doar pentru că nu o suportă fizic, cei mai vulnerabili fiind persoanele în vârstă și persoanele cu boli cronice.

Sala de priveghi este o soluţie demnă și rezonabilă din toate punctele de vedere. În țara noastră, această oportunitate a apărut abia acum, în timp ce în străinătate sălile de doliu au existat demult și sunt foarte solicitate.

Servicii adiţionale


Galeria foto


Cu orice întrebări, apelaţi 14888 (24/7)

Contactaţi-ne